Taloustoimittajain säätiön puheenjohtajaksi Kustaa Hulkko

29.11.2017 Syyskokous valitsi uuden johtokunnan yhdistykselle ja hallituksen Taloustoimittajain säätiölle.

Taloustoimittajat ry:n syyskokous on valinnut Kustaa Hulkon Taloustoimittajain säätiön uudeksi puheenjohtajaksi. Harri Vänskä Kauppalehdestä jatkaa hallituksen puheenjohtajana säätiön keväällä pidettävään vuosikokoukseen asti.

Taloustoimittajain säätiön hallituksen uutena jäsenenä aloittaa keväällä Juhana Rossi Talouselämästä. Hallituksen vanhoina jäseninä jatkavat Jan Hurri Taloussanomista, Ulla-Maija Hamunen Yleisradiosta ja Vesa Kärkkäinen Savon Sanomista.

Taloustoimittajat ry:n puheenjohtajana jatkaa vuonna 2018 Kirsi Turkki Lännen Mediasta.

Yhdistyksen johtokunnan uudeksi jäseneksi on valittu Jarno Hartikainen Helsingin Sanomista. Johtokunnan vanhoina jäseninä jatkavat Anne Kauranen AFP:ltä, Saara Koho Talouselämästä, Pirkko Tammilehto Kauppalehdestä, Antti Parviala Yleisradiosta ja Elina Ranta Taloussanomista. Ninni Myllyoja Talouselämästä jatkaa yhdistyksen rahastonhoitajana.

Valinnat tehtiin Taloustoimittajat ry:n syyskokouksessa tiistaina Helsingissä.

Taloustoimittajat ry on taloustoimittajien valtakunnallinen järjestö, jossa on noin 300 jäsentä. Yhdistys toimii keskustelufoorumina journalistisissa ja talouselämän kysymyksissä sekä järjestää jäsenilleen ammattitaitoa vahvistavia koulutuksia ja matkoja. Yhdistyksen jäsenet ovat päätoimisia taloustoimittajia lehdistössä, radiossa, televisiossa ja uutistoimistoissa.

Taloustoimittajat ry on perustettu kerhona 31.5.1948 helsinkiläisessä hotelli Klaus Kurjessa. Mukana perustamassa oli yksitoista henkeä helsinkiläisiä lehtimiehiä, kansantaloustieteilijöitä ja järjestötiedottajia. Kerho toimi vapaamuotoisena vuoteen 1952, jolloin perustettiin rekisteröity kerho.

Taloustoimittajain säätiö - Stiftelsen för ekonomijournalisterna sr on apurahasäätiö, joka sääntöjensä mukaisesti jakaa apurahoja taloustoimittajille sekä järjestää heille koulutustilaisuuksia, seminaareja ja virkistäytymistilaisuuksia.

Kesäkuussa 2017 rekisteröityjen uusien sääntöjen mukaan säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää myös tutkimusta, joka palvelee taloustoimittajia ja talousjournalismia.

Säätiön on perustanut Taloustoimittajat – Ekonomijournalisterna ry lokakuussa 2012.

Säätiörekisteriin Taloustoimittajain säätiö merkittiin 10. heinäkuuta 2013. Ensimmäiset apurahat säätiö myönsi vuonna 2014.

Jaa sivu: