Taloustoimittajat ry.

Yhdistys toimii jäsentensä keskusteluforumina journalistisissa ja talouselämän kysymyksissä. Yhdistyksen jäsenet ovat päätoimisia taloustoimittajia lehdistössä, radiossa, televisiossa ja uutistoimistoissa.

Taloustoimittajat ry on perustettu kerhona 31.5.1948 helsinkiläisessä hotelli Klaus Kurjessa. Mukana perustamassa oli yksitoista henkiä helsinkiläisiä lehtimiehiä, kansantaloustieteilijöitä ja järjestötiedottajia. Kerho toimi vapaamuotoisena vuoteen 1952, jolloin perustettin rekisteröity kerho.

Vuonna 1991 vuosikokous muutti kerhon nimen Taloustoimittajat ry:ksi. Puheenjohtajina 1990- ja 2000-luvuilla ovat olleet Risto Johnson, Tapani Mäkinen, Esko Rantanen, Kristiina Hallman, Helinä Hirvikorpi, Jyri Raivio, Jouko Marttila, Juha Keskinen, Atte Palomäki, Leea Ollikainen, Juhana Rossi, Harri Vänskä, Jyrki Siivonen, Tytti Sulander, Kirsi Turkki ja Jarno Hartikainen.

Nykyisin yhdistyksessä on jäseniä noin 300. Johtokunta hyväksyy jäsenet hakemuksen perusteella.

Jaa sivu:

Taloustoimittajat ry:n johtokunnan jäsenet 2023

Jukka Lehtinen
puheenjohtaja (Alma Talent)

Veera Luoma-aho (Helsingin Sanomat)

Mikko Huotari (Demokraatti)

Torsten Fagerholm (Hufvudstadsbladet)

Kaisa Uusitalo (Yle)

Alexandra Huhta (Alma Talent)

Virpi Hukkanen (Yle)

 

Sihteeri 2023: Armi Niemelä (Alma Talent)

Rahastonhoitaja: Ninni Myllyoja (Alma Talent)

Taloustoimittajain säätiön hallitus

Puheenjohtaja Kirsi Turkki (Turun Sanomat)

Kustaa Hulkko (vapaa toimittaja)

Antti Parviala (Yle)

Jenny Jännäri (Alma Talent)

Jan Hurri (Taloussanomat)

Jukka Lehtinen jatkaa puheenjohtajana

 

Taloustoimittajat ry. nimitti syyskokouksessaan 10. marraskuuta uuden johtokunnan. Puheenjohtajana jatkaa Jukka Lehtinen Kauppalehdestä / Alma-mediasta.

Vanhoista jäsenistä johtokunnassa jatkavat Veera Luoma-aho (Helsingin Sanomat), Mikko Huotari (Demokraatti) ja Torsten Fagerholm (Hufvudstadsbladet).

Uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Virpi Hukkanen (Yle), Alexandra Huhta (Alma Talent) ja Anna-Elina Perttula (Alma Talent). Onnea valituille! Vaihtovuorissa olivat Eeva Eronen (Alma Talent), Maija Tamminen (Alma Talent) ja Anna Karismo (Yle).

Kokouksessa hyväksyttiin myös vuoden 2023 toimintasuunnitelma ja budjetti sekä päätettiin pitää jäsenmaksu entisellään. Uusi johtokunta valitsee yhdistykselle sihteerin ja taloudenhoitajan.

Säätiön hallituksen johtoon Kirsi Turkki

Taloustoimittajain säätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin 25.11.2022  syyskokouksessa Kirsi Turkki Turun Sanomista. Hän on ollut aiemmin myös Taloustoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja. Nykyinen puheenjohtaja Jan Hurri siirtyy hallituksen jäseneksi.

Säätiön hallituksen jättää Ulla-Maija Hamunen, joka on ollut hallituksessa säätiön perustamisesta lähtien. Ulla-Maija teki arvokasta työtä säätiön ja taloustoimittajain yhteisön hyväksi. Lämpimät kiitokset, Ulla-Maija!

Hänen tilalleen uudeksi jäseneksi nimitettiin Antti Parviala Ylestä. Muina jäseninä jatkavat Kustaa Hulkko ja Pirkko Tammilehto.