Takaisin listaukseen

Päivittäistavarakauppa ry

Kuvaus

Päivittäistavarakauppa ry (PTY) on päivittäistavara- ja tavaratalokaupan sekä foodservice-tukkukaupan edunvalvoja elinkeinopoliittisessa päätöksenteossa.

Päivittäistavarakauppa ry kehittää toimialan yhteisiä, tehokkuutta ja yhteiskuntavastuun toteutumista edistäviä ei-kilpailullisia toimintamalleja sekä yhteistyötä koko arvoketjussa. Poikkeusolojen elintarvikehuoltoa kehitetään huoltovarmuuden valtakunnalliseen organisaatioon kuuluvan kauppa- ja jakelupoolin kautta.

Päivittäistavarakaupan, tavaratalokaupan ja foodservice-tukkukaupan yritykset työllistävät suoraan ja välillisesti yli 80 000 henkilöä ja investoivat Suomeen vuosittain satoja miljoonia euroja. Vuonna 2022 päivittäistavaramyynnin arvo Suomessa oli 21,6 miljardia euroa.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenet ovat Kauppahalli24, Kesko Oyj, K-kauppiasliitto ry, Lidl Suomi Ky, Minimani Yhtiöt Oy, M Itsenäiset Kauppiaat Oy, R-kioski Oy, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, Suomen Palvelutukkurit Oy, Tokmanni Group Oyj, Valio Oy / Valio Aimo ja Wihuri Oy.

Yhteystiedot ja yhteyshenkilöt

Eteläranta 10, Helsinki
PL 340, 00131 Helsinki
Puhelin 09 172 860
viestinta@pty.fi

Mari Mattila
Viestintäpäällikkö
040 184 8815
mari.mattila@pty.fi