Jäsenkirje 12/2015

28.09.2015

Syksy etenee, ja lehtien variseminen maahan tarkoittaa myös sitä, että Taloustoimittajien vuoden jälkipuoliskon kohokohdat lähenevät.

 

Edellisessä jäsenkirjeessä pyysimme kaikkia jäseniämme päivittämään tietonsa taloustoimittajat.fi-sivulla. Runsas onkin tuo joukko, joka näin teki. Kiitos siitä! Pyydämme vielä heitä, jotka näin eivät tehneet, ottamaan muutaman minuutin ja käymään sivustolla (mahdollinen salasanan palautus osoitteessa: http://www.taloustoimittajat.fi/fi/salasanan-palautus/) päivittämässä omat tietonsa, lisäämään puuttuvat tiedot ja lataamaan kuvan itsestään. Tämä on tärkeää Taloustoimittajien matrikkelin vuoksi. Kiitos kaikille!

 

Kuulaan syysauringon valaistessa päiviä on myös hyvä miettiä, mihin Taloustoimittajien mielenkiintoisista tapahtumista osallistuisi.

 

Pohjois-Karjalaan sen elinkeinoelämään on mahdollista tutustua ainutlaatuisella yhden yön reissulla 22.–23.10.2015. Vielä on muutamia paikkoja jäljellä, nopeimmat ilmoittautukaa tämän viikon kuluessa! Tarkemmat tiedot alla.

 

Sääntömääräisen syyskokouksen puhujaksi on varmistunut työ- ja elinkeinoministeriöstä eläköityvä kansliapäällikkö Erkki Virtanen. Kokous pidetään alkuillasta 28. lokakuuta Hotelli Kämpissä. Tarkemmat tiedot ja kutsu tulevat myöhemmin.

 

Nyt myös alkaa ilmoittautuminen Suomen Pankin ja Taloustoimittajien matkalle Frankfurtiin 3.–4. joulukuuta. Matkalle pääsee mukaan 15 yhdistyksen jäsentä. Lopullisen valinnan matkalle lähtijöistä tekee EKP. Tarkemmat tietoja viestin alla ja liitteenä.

 

Kahden viikon päästä 6. lokakuuta on puolestaan Tutkivien toimittajien tilinpäätöskoulutus, jonne Taloustoimittajien jäsenet voivat osallistua. Tarkemmat tiedot alla.

 

Mukavaa syksyn jatkoa!

 

 

Ystävällisin terveisin,

Taloustoimittajat ry:n johtokunta

 

P.S. Jotta ei liian tylsäksi syksy kävisi, lokakuun loppupuolella on luvassa kahvitilaisuus, jonne saapuu puhumaan korkean profiilin suomalaisvaikuttaja. Lisää tietoa myöhemmin.

 

 

********

 

1. Piippo, Deere, Medisize ja PKO – eli jäsenmatka Pohjois-Karjalaan 22.–23.10.2016

 

Lähde mukaan yhdistyksen jäsenmatkalle Pohjois-Karjalaan 22.–23.10.2016. Matkalla tutustutaan Pohjois-Karjalan yrityksiin, muun muassa hiljan listautuneeseen Piippoon. Yöpyminen on Kolin kansallismaisemissa.

 

Jäsenille matka maksaa vain puolikkaan juna- tai bussilipun verran. Yhteistyökumppani Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK vastaa majoitus-, matka- ja ruokailukuluista Pohjois-Karjalassa, ja yhdistys korvaa puolet juna- tai bussilipusta Joensuuhun ja takaisin. Kulkeminen ympäri Pohjois-Karjalaan tapahtuu bussilla, jossa kuulemme lisää alueen politiikan ja talouden kiemuroista.

 

Matkalla mahtuu mukaan kymmenen ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautua voi 4. lokakuuta asti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen taloustoimittajat@gmail.com. Viestin otsikoksi: Jäsenmatka Pohjois-Karjalaan, viestiin: oma nimi, yhteystiedot, toimitus sekä mahdolliset huomioitavat ruoka-aineasiat. Lisätietoja puhelimitse sihteeriltä Johannes Niemeläiseltä (0414346725).

 

22.10.

7.40–11.40 Junalla Helsingistä Joensuuhun

Lounas bussissa matkalla Outokumpuun

13.00 Piippo Oyj – kahvi

14.30 Lähtö Kolille – majoittuminen

16.00 PKO:n ja Kolin esittely

17.00 Kylpyläkäynti

19.30 Illallinen

 

23.10

Aamupala

9.00 Lähtö Kolilta

10.00–12.00 Medisize Oy – lounas

klo 13.00 Green Parkin esittely (John Deere ja alihankkijat)

klo 15.17 juna Helsinkiin

 

********

 

2. Koulutusmatka Frankfurtiin 3.–4.12.2015

 

Taloustoimittajat järjestää yhdessä Suomen Pankin kanssa jäsenmatkaa Frankfurtiin. Lähtö koulutukseen on torstaina 3. joulukuuta illalla ja paluu perjantaina 4. joulukuuta illalla. Koulutus koskee Euroopan keskuspankin rahapolitiikkaa, ja matkalla tutustutaan myös EKP:n uusiin tiloihin Frankfurtissa. Lisäksi matkalle lähtevät pääsevät osallistumaan EKP:n neuvoston kokouksen jälkeiseen Mario Draghin lehdistötilaisuuteen, josta on mahdollista raportoida normaalisti Suomeen.

 

Mukaan matkalle pääsee 15 yhdistyksen jäsentä. EKP valitsee matkalle lähtijät. Keskuspankki korvaa osan lentolipuista ja yöpymisistä, yhdistys 25 prosenttia matkakuluista. Näin ollen omakustannehinnaksi tulee noin 121 euroa – kustannusarvio on alustava.

 

Lento Frankfurtiin lähtee torstaina 3. joulukuuta kello 8.10 Helsinki-Vantaalta, ja paluu on perjantaina illalla kello 22.55. Matkaohjelma ja taustatiedot ovat viestin liitteenä. Ilmoittautuminen tapahtuu taustatietopaperin mukaisesti taloustoimittajat@gmail.com-sähköpostiosoitteeseen. Ilmoittautua pitää 9. lokakuuta mennessä.

 

Matkanjohtajana toimii yhdistyksen puheenjohtaja Tytti Sulander.

 

 

********

3. Tutkivan journalismin yhdistys järjestää tilinpäätösanalyysikoulutuksen tiistaina

6.10 kello 17:30-19:30. Paikkana on Helsingin Alma-talo osoitteessa Alvar Aallon katu 3 C.

Tutkivan toimittajan tilinpäätösanalyysi

Alustava ohjelma:  Tilinpäätöskoulutuksessa  tehdään yhdessä Excel-kirjanpito, joka havainnollistaa miten tulos ja tase syntyy.

Tämän jälkeen case-esimerkin pohjalta käydään läpi, mitä yleisimmät tunnusluvut kertovat. Pohditaan myös arvostus- ja jaksotusratkaisuja sekä käydään läpi liitetietojen merkitystä tilinpäätöksen tulkinnassa.

Tavoitteena on antaa toimittajille lisää valmiuksia yritysten tilinpäätösten tutkimiseen. Kouluttajana on  Antti Aho Talenom Oy:sta. Koulutuksen sisältöön voit vielä vaikuttaa, kun kerrot ilmoittautumisen yhteydessä oman toiveesi sisällöstä.

Ilmoittaudu koulutukseen täällä:  http://goo.gl/forms/DbngyNOcIR

********

 

4. Sääntömääräinen syyskokous 28.10. Hotelli Kämpissa – puhujana Erkki Virtanen

 

********

 

5. Tunnusluvut tutuksi -koulutus Sammossa 18.11. – paikalla Kari Stadigh

 

********

 

6. Koulutuspäivä Suomen Pankissa 24.11.

 

Koulutuspäivä rahapolitiikasta Suomen Pankissa. Koulutuspäivä on avoin kaikille jäsenille mutta pakollinen kaikille Frankfurtiin lähtijöille.

 

 

********

 

7. Suomen Pankin ja Taloustoimittajien perinteinen tapaaminen torstaina 10.12.2015 klo 18.00

Jaa sivu: