Jäsenkirje 11/2015

17.09.2015

Hei,

 

Talouden ja politiikan syksy on käynnistynyt vauhdilla. Vilkasta on aktiviteetti myös Taloustoimittajissa. Syksyn aikataulu on monilta osin valmis, joten tästä jäsenviestistä voi panna kalenteriin tärkeät päivämäärät. Osaan tapahtumista tarkat ilmoittautumiset tulevat myöhemmin, osaan ne ovat tämän viestin alla.

 

Tärkeimpänä asiana Taloustoimittajien johtokunnalla heti syksyn alussa on jäsenmatrikkelin päivättäminen. Pyydämme KAIKKIA jäseniämme käymään taloustoimittajat.fi-sivullamme päivittämässä omat tietonsa, lisäämään puuttuvat tiedot ja lataamaan kuvan itsestään. Tämä on tärkeää Taloustoimittajien matrikkelin vuoksi, jonka kehittämistä johtokunta on jatkanut. Koska salasana saattaa olla unohtunut, sen voi päivittää tästä linkistä: http://www.taloustoimittajat.fi/fi/salasanan-palautus/. Eli: käy heti päivittämässä tietosi, ja vinkkaa myös työtoverillesi.

 

Matrikkeliasian ja sääntömääräisen kokouksen lisäksi luvassa on paljon kaikenlaista mukavaa. Yhdistys järjestää pitkästä aikaa maakuntamatkan – luvassa mielenkiintoista ohjelmaa. Lisäksi vuorossa on koulutusmatka Frankfurtiin Suomen Pankin ja Euroopan keskuspankin kanssa.

 

Parhain terveisin,

Taloustoimittajat ry:n johtokunta 

1. Piippo, Deere, Medisize ja PKO – eli jäsenmatka Pohjois-Karjalaan 22.–23.10.2016

 

Lähde mukaan yhdistyksen jäsenmatkalle Pohjois-Karjalaan 22.–23.10.2016. Matkalla tutustutaan Pohjois-Karjalan yrityksiin, muun muassa hiljan listautuneeseen Piippoon. Yöpyminen on Kolin kansallismaisemissa.

 

Jäsenille matka maksaa vain puolikkaan juna- tai bussilipun verran. Yhteistyökumppani Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK vastaa majoitus-, matka- ja ruokailukuluista Pohjois-Karjalassa, ja yhdistys korvaa puolet juna- tai bussilipusta Joensuuhun ja takaisin. Kulkeminen ympäri Pohjois-Karjalaan tapahtuu bussilla, jossa kuulemme lisää alueen politiikan ja talouden kiemuroista.

 

Matkalla mahtuu mukaan kymmenen ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautua voi 28. syyskuuta asti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen taloustoimittajat@gmail.com. Viestin otsikoksi: Jäsenmatka Pohjois-Karjalaan, viestiin: oma nimi, yhteystiedot, toimitus sekä mahdolliset huomioitavat ruoka-aineasiat. Lisätietoja puhelimitse sihteeriltä Johannes Niemeläiseltä (0414346725).

 

22.10.

7.40–11.40 Junalla Helsingistä Joensuuhun

Lounas bussissa matkalla Outokumpuun

13.00 Piippo Oyj – kahvi

14.30 Lähtö Kolille – majoittuminen

16.00 PKO:n ja Kolin esittely

17.00 Kylpyläkäynti

19.30 Illallinen

 

23.10

Aamupala

9.00 Lähtö Kolilta

10.00–12.00 Medisize Oy – lounas

klo 13.00 Green Parkin esittely (John Deere ja alihankkijat)

klo 15.17 juna Helsinkiin 

2. Sääntömääräinen syyskokous 28.10. Hotelli Kämpissa – save the date

 

3. Tunnusluvut tutuksi -koulutus Sammossa 18.11. – paikalla Kari Stadigh

 

4. Koulutuspäivä Suomen Pankissa 24.11. – Koulutuspäivä rahapolitiikasta Suomen Pankissa. Koulutuspäivä on avoin kaikille jäsenille mutta pakollinen kaikille Frankfurtiin lähtijöille.


 

5. Ennakkotietona: Koulutusmatka Frankfurtiin 2.–4.12.2015

 

Taloustoimittajat valmistelee yhdessä Suomen Pankin kanssa jäsenmatkaa Frankfurtiin. Lähtö koulutukseen olisi keskiviikkona 2. joulukuuta illalla ja paluu perjantaina 4. joulukuuta illalla. Koulutus koskee Euroopan keskuspankin rahapolitiikkaa, ja matkalla tutustutaan myös EKP:n uusiin tiloihin Frankfurtissa. Lisäksi matkalle lähtevät pääsevät osallistumaan EKP:n neuvoston kokouksen jälkeiseen Mario Draghin lehdistötilaisuuteen, josta on mahdollista raportoida normaalisti Suomeen.

 

Mukaan matkalle pääsee enintään 15 yhdistyksen jäsentä, ja EKP valitsee matkalle lähtijät. Keskuspankki korvaa osan lentolipuista ja yöpymisistä, yhdistys enintään 25 prosenttia matkakuluista. Matkalle ilmoittautumisesta tulee jäsenpostissa tietoa myöhemmin.

 

6. Suomen Pankin ja Taloustoimittajien perinteinen tapaaminen torstaina 10.12.2015 klo 18.00

Jaa sivu: