Lännen Median Kirsi Turkki taloustoimittajien johtoon

22.11.2016

Lännen Median Kirsi Turkki taloustoimittajien johtoon

Taloustoimittajat ry on valinnut Kirsi Turkin Lännen Mediasta uudeksi puheenjohtajakseen. Valinta tehtiin Taloustoimittajat ry:n syyskokouksessa tiistaina Helsingissä.

Turkki työskentelee Turun Sanomista Lännen Median Helsingin toimituksen talouden ja politiikan toimittajana. Aiemmin hän on toiminut Turun Sanomien taloustoimittajana, taloustoimituksen päällikkönä ja toimituspäällikkönä. Lännen Media on 12 maakuntalehden valtakunnallinen yhteistoimitus.

Edellisen kaksivuotiskauden Taloustoimittajia johti Tytti Sulander Yleisradiosta.

Syyskokous valitsi Taloustoimittajien johtokuntaan viisi uutta jäsentä. Uusina jäseninä aloittavat Anne Kauranen AFP:ltä, Saara Koho Talouselämästä, Pirkko Tammilehto Kauppalehdestä, Antti Parviala Yleisradiosta ja Elina Ranta Taloussanomista. Tuomo Pietiläinen Helsingin Sanomista jatkaa johtokunnan jäsenenä ja Ninni Myllyoja Talouselämästä yhdistyksen rahastonhoitajana.

Taloustoimittajat ry on taloustoimittajien valtakunnallinen järjestö, jossa on noin 300 jäsentä. Yhdistys toimii keskustelufoorumina journalistisissa ja talouselämän kysymyksissä sekä järjestää jäsenilleen ammattitaitoa vahvistavia koulutuksia ja matkoja. Yhdistyksen jäsenet ovat päätoimisia taloustoimittajia lehdistössä, radiossa, televisiossa ja uutistoimistoissa.

Taloustoimittajat ry on perustettu kerhona 31.5.1948 helsinkiläisessä hotelli Klaus Kurjessa. Mukana perustamassa oli yksitoista henkeä helsinkiläisiä lehtimiehiä, kansantaloustieteilijöitä ja järjestötiedottajia. Kerho toimi vapaamuotoisena vuoteen 1952, jolloin perustettiin rekisteröity kerho.